Tripel box
De bierstijl Tripel
Vrijwel alle tripel bieren zijn tegenwoordig goudblond, maar van oorsprong waren ze juist donker. Pas in 1936 werd de eerste blonde tripel gepresenteerd door de trappisten van Westmalle. Meest zijn het volmondige, rijke bieren met bedwelmend kruidig en fruitig aroma. Zowel de typische gist als het daadwerkelijk gebruik van kruiden zorgen daarvoor: je ruikt banaantjes, maar die zitten er niet in - die koriander en anijs dan weer wel. Het mondgevoel is al net zo rijk: tripel plakt een beetje aan de wangen, maar is allesbehalve zoet. Sterker nog: de smaak is juist een perfecte balans van zoetheid van de granen, en bitters van de gebruikte hop. Bier om eens goed voor te gaan zitten.
Het alcoholpercentage ligt tussen de 8 en 10%, en het combineert aan tafel met stevige kazen, varkensgebraad en een rijke pasta, zoals carbonara. Juist omdat dit bier zo robuust is en rijke geuren heeft, is een wijd uitlopend glas ideaal.
Ridder Lodewijk - 8,5% alc.
De 12 Stuyvers Ridder Lodewijk Tripel is een zacht goudgeel bier dat afkomstig is uit Nederland. Deze is gebrouwen met behulp van pils mout en cascade hop. Ze geven dit bier een zeer aangenaam en zacht karakter dat een goeie balans heeft tussen zijn zoete mout tonen en zijn bittere ondertonen. Een volle, krachtige smaak rolt over de tong met frisse accenten en een aangenaam kruidige noot die je mee neemt naar een lang aanhoudende afdronk
Tripel - 7,5% alc.
Dit biertype is een echte Belgische klassieker. We hebben een eigentijdse interpretatie gemaakt zonder het oorspronkelijke biertype uit het oog te verliezen. Het resultaat een verrassend toegankelijke Tripel, een vol bier met minimaal toegevoegde suiker. In het toonaangevende maandblad BIER! won dit bier verrassend van de gevestigde namen en dat met, voor dit biertype, weinig alcohol.
Of je wind lust!? - 8,0% alc.
Een gebalanceerde tripel waarin we gebruik maken van drie verschillende granen: Gerstemout, tarwe en haver. Hierdoor krijgt het bier meer karakter, maar ook een verbeterde doordrinkbaarheid, de haver helpt om het bier heel zacht door de mond te laten vloeien. Dit brengt alleen een groot gevaar met zich mee, de 8% alcohol die in het bier zit merkt de drinker te laat.
Zuidwester - 8,5% alc.
Deze tripel is gebaseerd op een klassieke tripel, maar mooi aangepast aan de moderne tijd. De curaçao-sinaasappelschil en koriander blijven, maar de hopgift is wat verruimd en bestaat uit Amarillo hop. Dit is een pareltje onder de tripels!
Keetje Tripel - 9,0% alc.
Keetje Tripel is een ondeugende en eigenzinnige tripel. Stevig door een grote hoeveelheid mout, maar in balans door een krachtige body van hop en haar licht zoete karakter. Heerlijk te combineren met witte asperges, doordat het kruidige en bittere mooi gecompenseerd wordt met het zoetje van Keetje.
Andreas - 8,5% alc.
Deze tripel is puur en simpel gebrouwen, met alleen wat pilsmout, tarwemout en havervlokken. Met een klassieke hop als Perle, die zorgt voor een bittere smaak, kun je een wat kruidige en bloemige tripel verwachten als tegenwicht voor de natuurlijke zoetheid die bij een tripel past. Met een alcoholpercentage van 8.5% wordt het al gauw gezellig. Zo doen wij dat in Breda!
Kaintz - 8,0% alc.
Kaintz is een eigenzinnige Modern Triple met een klein hartje. Dit bier is een tour de force van vier verschillende mouten, gebrouwen met een Engelse gist en Japanse hop voor een heerlijke fruitige afdronk.
Lul.lul - 8,5% alc.
Lul.Lul is een Tripel voor de volwassen bierdrinker met een frisse blik op het leven. Gebrouwen met veel mout en een combinatie van korianderzaad en sinaasappelschil. Bier met een stevig karakter, behoorlijk wat alcohol en eigenlijk net iets te doordrinkbaar voor 8,5%. “Alcoholblij bier” noemen wij dat. Ga er maar eens goed voor zitten, pak ‘m beet en geniet van deze karaktervolle Grand Cru! Lul.Lul, alles behalve een nul punt nul
Triple Trouble - 8,2% alc.
Old school tripel meets Van Moll. Triple Trouble is de grote broer van ons blond bier Toewijding. Waalse gist als stevige basis, maar ook een jongen van de wereld. Engelse en Amerikaanse hop geven hem body en smaak. Vlierbloesem, sinaasappelschil en wat koriander maken hem streetwise.